Hoe train je een puppy

Dieren

puppycursus vereist geduld en vastberadenheid. Het trainen van een puppy kost tijd en je moet consequent en streng zijn. Als u een hond gaat bezitten moet u zich vanaf het begin inzetten voor discipline en consequent zijn, dit is hoe een hond opgroeit tot een goed opgevoede hond. Puppy’s hebben de gewoonte om te kauwen en te bijten; dat is gewoon hoe ze de wereld leren kennen en ontdekken. Dit is hoe ze deelnemen aan hun wereld. Hondentraining begint meteen bij de pup. Puppy’s moeten meteen leren niet aan de lijn te trekken, te blijven staan, en wat de verschillende tonen zijn van rukken aan de lijn.

Sommige baasjes willen naar de hondentrainingslessen gaan; maar dat kan een enorm veiligheidsrisico zijn. Hondentraining en veiligheid is hier prioriteit nummer één. Als de honden niet genetisch immuun zijn voor de ziektes waar ze tijdens de training aan blootgesteld zullen worden. Vaccinaties moeten up to date zijn voordat de training begint.

Training van een puppy aan de lijn begint met de puppy vertrouwd te maken met de lijn. Maak de riem aan de puppy vast en laat hem in huis of op het erf aan de riem rondrennen. Stop op elk moment van de trainingssessie en stuur de puppy terug naar zijn bench. Wanneer de puppy zich vertrouwd voelt aan de leiband, begin dan de leiband op te pakken en rond te lopen.

Pak de riem op en loop rond, laat uw puppy wennen aan de riem en de halsband, het zal enige tijd duren voordat uw puppy gewend is aan zijn nieuwe halsband en de riem. Onthoud dat wanneer u de riem oppakt, de pup rondjes loopt en zal proberen om naar u om te kijken. Negeer het geblaf gewoon en pak de riem op en neem hem mee.

Wanneer u uw puppy traint, sla of sla uw puppy nooit. Fysiek straffen is de snelste manier om ze agressief te laten worden, niet alleen tegen jou, maar ook tegen andere mensen en huisdieren. Een vermoeide puppy zal niet de energie hebben om een gevecht uit te vechten en bij het trainen van een puppy moet je hem zo moe mogelijk maken. Een goede manier om de puppy moe te maken is door gedurende een lange periode met hem te spelen en te trainen.

Je gaat de pup trainen om te hakken. Als u een hond heeft die begint te komen en u wilt dat hij bij de hond blijft, gebruikt u het commando hak en loopt u geleidelijk rond terwijl de pup blijft zitten. Als de puppy probeert te komen, stopt u met lopen en laat u de puppy blijven staan. Wanneer u dit een paar keer herhaalt, zal uw puppy het commando hak leren.

U gaat uw puppy laten socialiseren met andere mensen en huisdieren, maar in een gecontroleerde omgeving. Controle is alles wanneer u een puppy traint. U kunt uw puppy in de tuin laten rondrennen en spelen, maar wel in een afgesloten ruimte. Het is het beste voor de puppy als er andere mensen en huisdieren zijn om de aandacht op u gericht te houden.

Uw puppy leren niet te bijten is een must. Bijten is voor een puppy een manier om te spelen. Er bestaan bijtspeeltjes en leg uw hand over het bijtspeeltje zodat de puppy er niet in kan bijten. Prijs uw puppy altijd als hij niet bijt.

U kunt uw hond trainen om zich goed te gedragen, zowel in huis als daarbuiten, door geen dingen in huis achter te laten die hem kwaad kunnen doen. Hoe meer u voor uw puppy zorgt, hoe meer het een plezier zal zijn om een goed opgevoede hond te bezitten.

lees meer

Puppycursus Wassenaar

Puppycursus Leidschendam

Hondencursus Den Haag

Puppycursus Voorburg

Geef een antwoord