Hoe poets je de schoonheid van je hond

Trimsalon Eindhoven

De verschillende stijlen van honden vacht trimmen:

Kammen en uitdunnen tot een kortere lengte.

Stripping en het geven van wendingen aan het langere haar in de vacht als trimmen brengt de schoonheid van het langere haar naar voren.

Vijlen met een schaar om lange haren uit de vacht te verwijderen, vooral rond de oren en de nek.

Schaar en tondeuse om het haar dat de ogen bedekt uit te dunnen en te verwijderen.

Haar knippen met een schaar.

Hoe borstel je de vacht van je hond:

Baden zonder de huid uit te drogen:

– Met warm water- Scrubben van het gezicht en een kleine hoeveelheid shampoo in de gehoorgangen doen. – Daarna spoelen.- Watten in de gehoorgang doen.- Als u wilt, kunt u wat van de uitwerpselen van uw hond in de gehoorgang doen. De enzymen in de uitwerpselen kunnen helpen om achtergebleven shampoo te verwijderen.

Borstelen en kammen:

– Borstel het haar zachtjes op het lichaam, de borst en de rug.- Borstel de benen net onder de knie om het haar dat gekoppeld is met de huid en het haar te verwijderen.- Vermijd het gebruik van te veel druk tijdens het borstelen van de vacht.- Borstel in de richting van de haargroei om de circulatie te verbeteren en de beste snit naar voren te brengen.- Vermijd trekken aan het haar tijdens het borstelen. Neem het in uw hand aan het uiteinde van het haar en trek er zachtjes aan.- Gebruik een slicker borstel om niet aan het haar te trekken.- Een retouche is een borstel die metalen tanden bevat die worden gebruikt om het haar ideaal te knippen. Zorg ervoor dat de tanden van de borstel stevig zijn en dat hij een laag profiel heeft zodat hij niet naar binnen of naar buiten buigt.

Haar geknipt:

– Verwijder onmiddellijk alle matten van uw hond om te voorkomen dat u uzelf of uw hond verwondt.- Zet de veiligheid opzij; snij met een scheermes.- Blijf werken totdat alle matten zijn verwijderd.- Als er nog matten over zijn, gebruik dan een mes om ze af te snijden.- Snij met het scheermes naar beneden vanuit het midden van de vacht van de hond.- U zult worden begroet met een doffe, droge en gezonde vacht, perfect voor het kammen en borstelen van uw hond.- Als u dat liever hebt, kunt u een tondeuse-type mes gebruiken om u te ontdoen van de resterende matte vacht.

Benodigdheden voor het trimmen:

Wanneer u begint te trimmen, hebt u de beschermkap van de trimmer nodig, dat is een dunne strook metaal die de messen beschermt tegen indrukken. U kunt een trimmer kopen met een plastic handvat, of met een mesbeschermer, of zelfs beide.

Een andere goede uitrusting is een slicker, die u kunt gebruiken in plaats van tondeuse-achtige beschermers. Hij is dun en kan zeer nuttig zijn wanneer u door dik haar snijdt.

Terwijl u de vacht van uw hond knipt, is het een goed idee om een muilkorf te gebruiken. U kunt een pinnenborstel met een metalen punt gebruiken. Op deze manier kunt u borstelen zonder het risico te lopen dat de punt de huid van uw hond raakt.

Vergeet niet de nagels te knippen. U kunt een dremel gebruiken om de nagels af te vijlen. Als u ervoor kiest een schaar te gebruiken, zorg er dan voor dat u een stompe punt gebruikt, want dat is volkomen aanvaardbaar en pijnloos voor uw hond.

Na het trimmen en borstelen is het een goed idee om uw hond een bad te geven. U kunt een zachte hondenshampoo gebruiken, of als uw hond een buitenhond is, gewoon een hondenshampoo.

Geef een antwoord