Hoe neem je de puppy mee naar buiten?

Puppycursus Voorburg

Hij leert de betekenis van goed en slecht en dat maakt hem aanpasbaar voor het latere leven. Dit is een zeer belangrijke periode in het leven van de puppy, het is cruciaal voor zijn toekomstige gedrag en de relatie die hij zal ontwikkelen met mensen en andere dieren.

Het is raadzaam met de puppycursus te beginnen tussen 7 en 10 weken, omdat de socialisatieperiode de tijd is waarin de instincten van de puppy’s zich beginnen te ontwikkelen, is het zeer belangrijk deze beginperiode te gebruiken om goed te socialiseren met mensen en andere dieren. Als de puppy voor 7 weken naar een goede fokker of naar een dierenwinkel wordt gebracht, heeft hij misschien nog geen socialisatie gehad. Als de puppy na 12 weken wordt meegenomen, heeft hij misschien nog maar weinig of helemaal geen socialisatie gehad.

Mijn hondenras heeft geen snelle sociale ontwikkeling – ik heb dit probleem bij alle hondenrassen gezien. Zorg er dus voor dat de pup niet voor 12 weken is gehaald en pas na 8 weken zindelijk is. Al snel na 8 weken moet hij helemaal zindelijk zijn. Natuurlijk zal de jongere pup wel eens een ongelukje hebben, maar dat is heel normaal. Vanaf 6 tot 8 weken moet hij zindelijk zijn.

Ik denk dat mensen die hun hond meenemen naar trainingslessen het moeilijk vinden om hun hond thuis uit te laten. Het is helemaal niet handig om een uur te nemen om zijn eten te geven en twee keer om hem uit te laten. Maak er dus een gewoonte van om hem aan het eind van de dag en na een bad mee naar huis te nemen. Na verloop van tijd zal hij leren dat hij wordt meegenomen voor een wandeling en wanneer hij dat doet gaat hij naar buiten. Het is een taal die hij vanzelf zal begrijpen.

Dat brengt me op een andere vraag. Als je de puppy mee naar buiten neemt om “zijn behoefte te doen”, is het dan niet makkelijker om hem zijn behoefte te laten doen dan om hem op een tapijt te laten gaan?

Ik weet hier echt geen antwoord op, het schijnt een kwestie van mening te zijn. Hoe dan ook, negeer alstublieft niet het natuurlijke instinct van de pup om zijn toilet op de normale plaats te doen.

Een andere belangrijke vraag die van tijd tot tijd opduikt is: “Moeten we de puppy belonen als hij buiten zijn toilet doet?”

Het antwoord zal zeker “Ja” zijn. U hoeft hem niet in zijn neus te wrijven of iets dergelijks, maar u moet wel “braaf” tegen hem zeggen, hem iets lekkers geven of met hem spelen, zodat hij leert dat dit van hem wordt verwacht. Hij zal ook beginnen te begrijpen dat zolang hij zijn toilet buiten doet, het beter voor hem is dan het op het tapijt te doen.

Geef een antwoord