5 manieren om je hond te trainen gehoorzaam te zijn

Mazter Tuig

Heeft u ook wel eens het gevoel dat uw hond niet luistert naar wat u zegt? Het kan frustrerend zijn als uw trouwe viervoeter steeds op de tafel springt of achter eekhoorns aanrent. Maar met de juiste training, hoeft het niet zo te zijn. Als u wilt dat uw hond commando's opvolgt en uit de problemen blijft, is gehoorzaamheidstraining het antwoord. Het zal de band tussen u en uw hond versterken terwijl het ook ongewenst gedrag vermindert dat uw huis in gevaar kan brengen door vernielzuchtig kauwen, graven of ontsnappingspogingen. Gehoorzaamheidstraining met uw hond hoeft niet saai of eentonig te zijn. Er zijn veel manieren om het leuk te houden voor u beiden terwijl u uw hond nieuwe vaardigheden aanleert. Hier zijn 5 manieren om uw hond te trainen om gehoorzaam te zijn en die vervelende slechte gewoonten achter zich te laten:

 

Gebruik beloningen om het gedrag te vormen dat je wilt zien.

Beloningen zijn geweldig voor het trainen van honden. Wanneer u uw hond iets ziet doen wat u wilt, kunt u dat gedrag belonen met iets wat ze leuk vinden. Dit kan iets simpels zijn als een hondensnoepje of een paar minuten spelen. Het idee is om uw hond meteen te belonen wanneer ze iets doen waarvan u meer wilt zien. Beloningen zullen uw hond helpen het verband te leggen tussen hun acties en het krijgen van iets dat hen gelukkig maakt. Na verloop van tijd, zal uw hond leren om het gedrag dat leidt tot de beloning te herhalen. Dit kan worden gebruikt om een hond allerlei dingen te leren. Bijvoorbeeld, als uw hond in de vuilnisbak stapt als u er niet bent, zal het uw hond helpen de gewoonte te doorbreken als hij leert dat er onmiddellijk afspringen leidt tot het verlies van privileges.

 

Train met afleiding.

Natuurlijk wil je niet dat je hond je gehoorzaamt in een vacuüm. Als je begint met trainen, wil je nadenken over hoe je zult omgaan met afleidingen. Op deze manier zal uw hond voorbereid zijn op de echte wereld wanneer uw training klaar is. Begin met afleiding op een laag niveau (zoals het hanteren van de riem of een clicker) en bouw dit op naarmate uw hond zich meer op zijn gemak voelt. Als u wilt dat uw hond zit terwijl iemand hem aait, of terwijl hij eet, begin dan met de training in een situatie met weinig afleiding. U kunt werken tot meer uitdagende momenten zoals in een druk park of rond een lawaaierige tv. Tegen de tijd dat uw hond klaar is met de training, zal hij op alles voorbereid zijn.

 

Vergeet de riem niet.

Een hondenriem zoals de Mazter Tuig is een van de belangrijkste items voor een hondeneigenaar. Als uw hond niet getraind is om aan de lijn te lopen, kan hij een gevaar voor zichzelf en anderen zijn. Met een riem heeft u uw hond onder controle en is hij veilig. Als u begint met trainen aan de lijn, is het belangrijk om een lijn te gebruiken die lang genoeg is om uw hond comfortabel te laten lopen, maar kort genoeg om te voorkomen dat hij van u weg kan rennen. U kunt ook een intrekbare lijn gebruiken, maar zorg ervoor dat u deze altijd in uw hand houdt. Als uw hond aan u trekt of plotselinge bewegingen maakt, gebruik dan de riem om hem te stoppen. Gebruik een stevige, maar niet ongemakkelijke grip. Dit zal uw hond laten weten dat u de controle hebt en zal hem helpen beter te leren lopen.

 

Geef niet op.

Honden, net als mensen, zullen slechte dagen hebben. Ze kunnen een commando vergeten of afgeleid raken tijdens de training. Dit is allemaal volkomen normaal. Het is echter belangrijk dat u tijdens zulke dagen de training niet opgeeft. Blijf oefenen en uw hond zal beter worden. Als u ooit het gevoel hebt dat uw hond gefrustreerd raakt, neem dan een pauze en probeer het de volgende dag opnieuw. Hondentraining is een lang proces, maar met geduld, liefde en wat creativiteit, krijgen u en uw hond het samen voor elkaar! U zult resultaten zien als u volhoudt. Honden willen braaf zijn. Ze willen je gelukkig maken. Het enige wat u hoeft te doen is consequent en direct te zijn in uw instructies en uw hond zal de beste metgezel zijn die u zich kunt wensen.

Geef een antwoord